dinsdag 26 februari 2013

Brown Betty

Dit recept is eigenlijk het broertje (zusje kan ook) van de apple crumble. Als je iets meer tijd hebt oftewel geduld voordat de oven ermee klaar is dan is dit ook zeker een aanrader!

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 4 appels (jonagold of elstar)
- 2 tl kaneelpoeder
- 170 gr bloem
- 150 gr bruine basterdsuiker
- 150 gr boter

Voor de siroop
- 135 gr bruine basterdsuiker
- 1 citroen
- 60 ml warm water

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels. Snijd de appels in partjes en verwijder het klokhuis. Meng het kaneelpoeder door de appels. Vet de bakvorm in en verdeel de appelparten erover. Maak van de bloem, bruine basterdsuiker en boter kruimels.

Siroop
Meng de bruine basterdsuiker met het sap van de citroen door het water. Schenk de siroop over de appels en verdeel de kruimels erover. Bak de crumble in ongeveer 1 uur gaar.


TIP: serveer de Brown Betty met een bolletje ijs en een toefje slagroom als dessert.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten